Wednesday, September 3, 2014

wishlist~~

Salam.

Hari ni hari khamis (bersamaan 4 sept 2014). Masih di tengah-tengah bulan dan masih belum sesuai untuk cerita pasal azam tahunan atau wishlist tahun 2014.hee

Memandangkan aku ditinggalkan sensorang kat ofis. Semua ada hal lain. Outstation, jumpa client dan kursus. Wow. Memandangkan aku junior LA dan pada masa yang sama merupakan admin sementara, so here i am. Di ofis yag terchenta. Hahahaha. 

Walau pun sensorang, jangan fikir aku curi tulang pula. Oke. Mengaku. Sekarang tengah curi tulang sebab dah rindu sangat mr blog merangkap public diary. Tapi aku da siapkan kerja tadi. Kira ni 'take a rest' sebelum sambung kerja lain pula.=p

Oke. Jom ke topik utama. Wishlist. Dari dulu lagi aku ada tabiat untuk tulis wishlist aku berkali-kali tak kira masa dan tempat. Kadang-kadang kalau aku tiba-tiba teringin nak buat atau nak pergi atau nak miliki sesuatu, aku akan cepat-cepat masukkan dalam wishlist. Bila aku dah berjaya dapat, pergi atau buat perkara yang terdapat dalam senarai wishlist, aku akan tanda.

Dari zaman sekolah. Aku dah listkan perjalanan aku. Lepas spm, aku akan ke mana. Lepas tu ke mana. Lepas tu amik kos apa. Sambung kat mana. Semua la. Dan bila aku dah dapat tawaran, baru aku akan bagitahu family aku. Sangat bernasib baik family aku sangat paham dengan cara aku.

Masa kat u, aku ada beberapa wishlist untuk final sem:

1- motor LC. Tapi biasalah masih student. Mana mampu nak dapat motor sendiri.Lebih-lebih lagi Yamaha LC. Tapi aku still ada motor masa final sem. Yamaha Lagenda. Pinjam motor abang.

2- pc. Memandangkan kos kami menggunakan software yang agak berat, pc memang sangat diperlukan. Biasanya hang kalau guna laptop. Melainkan laptop yang memang tiptop. Alhamdulillah berjaya dapatkan pc. Guna duit PTPTN. Lepas tu memang nazak nak teruskan hari-hari berikutnya.hahaha

3-lesen kereta. sebenarnya time ni memang tak berminat lagi dengan kereta. Nak lesen kereta pom sebab tuntutan semasa. Amat penting bila bekerja nanti. Memang sangat benar. Mungkin sebab kekurangan minat tu yang menyebabkan aku tak berjaya dapatkan lesen kereta.

4-pakwe. Rasa macam gedik pula bercakap soal ni. Oke. Aku mengaku yang ni disebabkan pengaruh kuat dari cikgu zaman sekolah dulu. Siap pesan cari pakwe masa kat u. Boleh susah senang sama-sama. Memang aku mengaku masa ni dia banyak tolong aku. Lebih-lebih lagi final sem. Semua ada stress masing-masing. Semua dengan dunia masing-masing. Dan terima kasih banyak-banyak sebab pertolongan dan budi yang ditabur.

5-result. Alhamdulillah. Walaupun result tak sehebat mana, tapi aku berjaya capai target aku. yang penting dapat konvo pada masa yang ditetapkan. dan tak ada sape yang ketinggalan. Yeah!!


Sekarang dah setahun aku kerja.Dan ada beberapa wishlist yang dah dan akan dibuat. InsyaAllah.

1- motor LC. Yeah. Akhirnya berjaya juga dapat motor impian ni. Mengapa LC? Sebenarnya aku suka edisi pertama motor ni. Kecik dan laju. Kecik tu yang penting. Comel. 

2-lesen kereta. Tahun ni aku berjaya dapat lesen kereta. Kali ni memang aku dah tanam dalam hati supaya minat dengan kereta.hahaha. 

3- kelisa. Sekarang dah banyak sangat model kereta baru yang mampu milik dan jauh lebih menarik dari kelisa. but why kelisa? Sebab pertama, mestilah sebab comel. Kecik. Just my taste. Kedua sebab ciri-cirinya sendiri. Kalau nak tahu apa speselnya kereta ni, sila google.=]
InsyaAllah tahun depan aku akan dapat kereta ni.Doakan.

4-Bilik sendiri- Sebelum ni aku share bilik dengan member. Tapi masalah bila kita share bilik dengan orang lain, kita tak ada privasi sendiri. Lebih-lebih lagi bila dah bekerja ni, kita perlukan ruang sendiri untuk berehat. Tak ada masalah kalau anda boleh berkongsi bilik, tapi aku memang tak boleh. Nanti tak boleh decorate sendiri bilik.hee. Dan yang penting, rumah sewa sekarang sangat dekat dengan ofis.Yeay!!

5-gunung kinabalu- Peluang untuk ke gunung kinabalu ni tetiba je muncul. Memang rasa tak mampu tapi takkan nak tolak peluang yang datang depan mata. Walaupun stamina tak seberapa, berjaya jugak tawan gunung yang tertinggi di malaysia. Dua minggu sebelum tu tawan gunung nuang. Konon-konon untuk test stamina.n we did it. The best group ever.=]

6-smartphone. Entry sebelum-sebelum ni aku ada bincang pasal smartphone impian aku. Walaupun aku tak dapat smartphone impian tu, adk beradik dia pom ok sangat-sangat. Functionnya lebih kurang sahaja. 

Rasanya ada beberapa lagi wishlist yang aku lupa nak tulis kat sini. Selalunya wishlist aku tak akan berkurang tapi akan sentiasa bertambah dari semasa ke semasa. Lebih-lebih lagi bila mood gila datang.