Tuesday, May 31, 2011

~h.e.p.i~

Hari ini ak bangun awal giler.Lepas mandi,ad 2 mizkol dari kak ak.Then bile ak msg die,die bagitaw yang ada kekosongan kat tempat kerja dia.Tahu maknanye?Maknenya ak dah dapat kerja.Alhamdulillah..Kak ak kerja kat Bangi.Nurseri kanak-kanak.Sekarang pon ak tengah kemas semua barang-barang ak untuk pindah ke sana.Bez jugak lah.Selain selamat sebab duduk dengan kakak,makanan dan penginapan ditanggung.So gaji bersih tu boleh la disimpan.=]

Ada satu lagi berita yang boleh dikatakan mengembirakan but at the same time agak pelik bagi ak.Sebagai anak FELDA, ak ada jugak buat permohonan untuk mintak bantuan kewangan dengan FELDA.Dah lebih kurang dua minggu ak hantar permohonan tu kat pejabat felda kampung ak.Akak kerani tu bagitahu ak yang die dah paskan surat permohonan tu ke Hq FELDA di KL.Tadi ak pon kol la Hq FELDA tu untuk up date perkembangannye.
"Kami dah dapat surat tu.Sekarang tengah tunggu pengarah untuk sain je.Nanti kami akan hantar cek tu"
Bila ak tanye ad pape lagi yang diperlukan tak seperti kertas kerja k..dan pape je yang sama waktu dengannya,die kata tak payah.Semudah tu je k?
Susah nak gambarkan perasaan ak sekarang ni.Hepi + konpius + bimbang.Mudah-mudahan dapat.amin..

k la..kena sambung kemas barang.Petang nanti kawan akan hantar ke ktm.So tak boleh la lambat-lambat sangat.=p