Friday, January 7, 2011

advenTure tiMe..=]

salam..=]

Korang pernah tak pergi ke satu tempat yang korang tak pernah pergi?sorang-sorang pula tu? Itulah perkara yang ak buat hari ni.Sangat-sangat seronok.Adventure kot.hehehe

Hari ni studiomate ak pakat nak buat pasport ramai-ramai kat Kajang.Pukul 9am jumpa kat stesen bas Kajang tu.Memandangkan ak balik ke Melaka semalam,maknanye ak kena ke Kajang awal-awal la.Nak buat sekali dengan diorang.Diorang buat pasport berkumpulan.


Memandangkan nasib tak berapa baik pada hari ini,ak terlambat.Dalam kul 9.30am,ak baru bergerak ke Seremban(nek bas).Memandangkan lebih kurang pukul 11am ak sampai ke Seremban,dah pasti sangat yang ak sememangnya tak sempat nak join diorang.Maknanya ak memang kena buat pasport individu.Ingatkan nak buat kat Seramban je.Alang-alang dah sampai sana kan..Tapi kawan ak yang tengah buat pasport kat Seremban cakap,kat sana sangat-sangat ramai manusia.So better ak buat kat Kajang la.


Dalam setengah jam baru ak dapat bas untuk ke Kajang.Perjalanan yang memakan masa jugak.Tapi seronok.Tak terasa penat sangat even tak jamah makanan lagi.Mebi teruja dengan perjalanan ke tempat baru.Boleh jamah permandangan baru.


Sampai je kat Kajang,ak agak terpinga-pinga sikit.Perhentian terakhir bas tu bukan kat stesen bas.hurm..~"..Rupa-rupanya kena naik bas lain pula kalau nak ke Terminal bas.Nasib agak baik sebab rakyat Malaysia ni tak lokek untuk membantu.=]

Sampai je kat stesen bas,ak terus naik ke tingkat 3(Myra yang bagitau Pejabat Imegresen kat tingkat 3).Tak sampai 1 jam kat situ,akhirnya berjaya jugak ak dapat mende alah ni:






























Lepas tu naik bas pula untuk ke ktm.Disebabkan ak x tahu jalan-jalan kat area ni,ak terlajak.Tapi nasib baik uncle bas tu baik hati.Dia tolong hantarkan ak.Thanks a lot,uncle.


Akhirnya dalam pukul 4pm ak sampai ke kolej dengan selamatnya dan baru boleh isi perut dengan rasa lega sangat-sangat.Lega sebab dah siapkan pasport.Ni 1st time ak ad pasport dan minggu depan boleh lah ak ikut mereka semua.


Doakan kami selamat pergi dan balik..=]


Yang pasti,ak sangat happy hari ni sebab boleh jalan-jalan kat tempat baru camni.Memang mencabar n seronok.Dah lama mengidam nak buat camni.Dan yang paling penting tak sesat.Today is da bez moment in my life..huhuhu