Thursday, January 27, 2011

~bangkok 2~

Semalam baru j setel presentation untuk 1st projek studio.Lega skit rasanya.Baru boleh cerita panjang pasal trip minggu lepas.Kami bertolak ke Butterworh (ikut perancangan;naik train di Butterworth).
ni aktiviti ak dalam bas..

disebabkan ada masalah teknikal,kami kena naik train kat Padang Besar.

passport n tiket..sedia untuk berlepas.

park pertama yang kami lawati-Nongnooch Garden..

 Pada hari k-3,kami bergerak ke Chiang Mai.Perjalanan 12-15 jam menaiki train.Di Chiang Mai,kami duk kt Hotel YCMA.Taman seterusnya adalah Queen Sirikit Botanical Garden.Disebabkn kamera ak hilang kat sni,so xdapat la nak tunjuk gambar2 menarik kt sni..Malam pula,kami ke Baazar Market.
Keesokannya kami ke satu lagi taman sebelum berangkat ke Bangkok.Menariknya,taman ni mempunyai senibina landskap dari seluruh negara.ni adalah sebahagian kecil yang dpt ak tunjuk..Bila di Bangkok,kami stay kat 'The Train Inn'.

Petang pula,kami ke round2 bandar Bangkok sebelum ke Lumpi Nipark..Pada hari last,kami ke Chatuchak sebelum naik train pada pukul 2.30 ptg(3.30 ptg waktu malaysia).
Kami sampai ke Padang Besar pada waktu tengahari keesokkan harinya dan sampai ke Butterworth lebih kurang jam 2.00 ptg.Even hanya seminggu kami berkampung kat sini,tapi banyak pengalaman n info yang kami dapat.memang seronok..